Birkebeinerrennet hadde i år mer enn 6000 færre påmeldinger enn i 2014. Det betyr solide milliontap for Birken-arrangøren i forhold til toppårene, skriver Dagens Næringsliv.Sist helg var 10.300 løpere påmeldt til lørdagens renn, sammenlignet med rundt 17.000 påmeldte i 2014. Målt i inntekter fra startkontingenter, som i år tilbød samme pris helt innunder arrangementet, kan det ifølge avisen bety syv til åtte millioner kroner mindre på inntektssiden fra hovedrennet i løpet av to år.Også Fredagsbirken og StafettBirken har hatt klar nedgang i deltagere de siste to årene, mens damerennet Ingalåmi vært stabilt og Ungdomsbirken gått opp i antallet påmeldinger.- Jeg skal sette meg ned og regne på det over påske. Men det er riktig som du sier at det har gått noe ned i forhold til de beste årene. Vi har hatt fokus på å kutte kostnader og skal ha det videre også, sier daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold, som ikke vil kommentere hvor mye tapene ligger på.- Det som er viktig for oss er at vi lager gode idrettsarrangementer slik at deltagerne merker minst mulig til kuttene. Det er klart at med færre deltagere så går også deltagerbaserte utgifter automatisk ned. Vi har også kuttet i faste utgifter siden jeg overtok i 2014. Det blir flere kutt fremover, sier Ellevold til DN.