Credit Suisse har startet et samarbeid med Palantir Technologies, et selskap som er støttet av CIAs investeringsselskap, for å bruke databasert adferdsanalyse til oppdage og slå ned på skummel aksjehandel og uetisk innsidehandel, skriver Financial Times.Banker har de siste årene skjerpet deres kontroll og overvåkning av potensielle skandalesaker, blant annet etter at UBS og Societe General tapte henholdsvis 2 milliarder dollar og 4,9 milliarder euro etter vanvittige aksjehandler blant enkeltpersoner.Samarbeidet med den sveitsiske investeringsbanken er det første for Palantir, et hemmelighetsfullt selskap som holder til i Palo Alto.Credit Suisse bruker allerede produktet for å overvåke sine nesten 1000 aksjehandlere.Samtidig planlegger de å bruke produktet til å overvåke over 4.000 selgere innad i den globale organisasjonen.Palantir er en av de høyest verdsatte teknologiselskapene i Silicon Valley, etterfulgt Uber og Airbnb og deres grundere kommer fra betalingstjenesten Paypal.