Dømt etter regnskapsrot

Fotokunstneren Morten Krogvold er dømt til betinget fengsel og blir pålagt å engasjere regnskapsfører.

Morten Krogvold - Foto: Scanpix

Fotokunstneren Morten Krogvold er i en tilståelsessak i Oslo byfogdembete dømt til betinget fengsel i 60 dager med en prøvetid på to år for brudd på bokføringsloven. Den kjente fotografen har ifølge Dagens Næringsliv ikke levert selvangivelse for årene 2007, 2008, 2009 og 2011.- Jeg er utrolig lei meg for det som har skjedd. Dette er kun mitt ansvar, og det har vært blitt en lærepenge for meg. Nå har jeg fått et fullt profesjonelt team rundt meg, og har også fått inn egen regnskapsfører, sier Krogvold til avisen.Krogvold som ikke vil anke dommen, må også betale 30.000 kroner i bot og får pålegg om å engasjere regnskapsfører i fem år.