I løpet av de neste tre årene skal Wellcome Trust og Stordalen Foundation investere 72 millioner kroner til å støtte politisk og vitenskapelig arbeid, skriver Eat Initiative i en pressemelding. Stiftelsens forskningsengasjement skal ivaretas av Stockholm Resilience Centre, som er kjent for sin kunnskap om bærekraft og miljøforvaltning.– En sunn planet er den eneste muligheten dersom vi skal kunne tilby et sunt kosthold for ni milliarder mennesker. Samtidig vil et sunt kosthold bidra til en sunn planet. Denne gode sirkelen er kjernen i Eat Foundation, sier direktør Johan Rockström ved Stockholm Resilience.– Vi trenger en ny matrevolusjon som handler like mye om kvalitet og bærekraft som om kvantitet. Hovedmålet med Eat Foundation er å drive fram kunnskap på tvers av fagområder og bidra til å omsette det i utvikling av politikk og forretningsvirksomhet, sier Eats grunnlegger, Gunnhild Stordalen. (©NTB)