– Avtalen kan lett bli en fiasko, sier Wind, som er professor ved Universitetet i København, til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Hun mener avtalen blir vanskelig å sette ut i livet, ikke minst fordi en rekke sentrale spørsmål er ubesvart.Fra søndag skal alle flyktninger og migranter som ankommer de greske øyer, sendes tilbake til Tyrkia. For hver syrer som sendes tilbake, skal EU ta imot en syrisk kvoteflyktning fra leirene i Tyrkia.Avtalen understreker at det ikke er snakk om masseutsendelser, men returer etter en individuell vurdering av hver enkelt sak. Det skal også være adgang til å klage på vedtaket, i tråd med internasjonal asylrett.– Men hvor skal de 4.000 embetsmennene, juristene og dommerne som skal håndtere asylsøkerne, komme fra? Hva har man tenkt å gjøre dersom noen nekter å bli sendt tilbake? Og hva skal man gjøre med alternative smuglerruter? spør Wind, som også stiller spørsmål ved hvordan EU akter å forsikre seg om at menneskerettighetene etterleves fra tyrkisk side. (©NTB)