<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fremstående brasiliansk forretningsmann døde i flyulykke

Den brasilianske finansmannen Roger Agnelli, som gjorde selskapet Vale til verdens største jernmalmprodusent, døde lørdag i en flyulykke. Han ble 56 år gammel.

    Publisert 20. mars 2016 kl. 07.51
    Oppdatert 20. mars 2016 klokken 07.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    De sju om bord – Agnelli, hans kone, to barn, deres ektefeller og piloten – mistet livet da Agnellis énmotors propellfly, et Comp Air 9, styrtet inn i to bolighus i 15-tiden, bare minutter etter at det hadde tatt av fra en flyplass i São Paulo.Agnelli og familien var på vei til et bryllup i Rio de Janeiro. Det var godt vær da ulykken skjedde.– Han var en visjonær som det brasilianske forretningslivet vil savne sårt, sa en av Agnellis kolleger i handelskammeret i São Paulo.I en Harvard Business Review-liste over verdens beste toppsjefer som ble publisert i 2013, kom Agnelli på 4. plass, bare bak Apples Steve Jobs, Jeff Bezos fra Amazon.com og Yun Jong-yong fra Samsung.Roger Agnelli var i tottene på både president Dilma Rousseff og hennes forgjenger Luiz Inacio Lula da Silva. Førstnevnte klarte å få ham fjernet fra sjefsstillingen i mai 2011, bare måneder etter at hun tiltrådte som president.Vale er ikke et av selskapene som etterforskes i den store korrupsjonsskandalen i Brasil.