<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøttimporten doblet på ett år

Importen av kjøtt til Norge doblet seg fra 11.566 tonn i 2014 til 22.366 tonn i fjor, sier tall fra Landbruksdirektoratet. Samtidig stiger nordmenns konsum av kjøtt til ny rekord.

Publisert 13. mars 2016
Oppdatert 13. mars 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Biff - Bilde: Scanpix

Til tross for at ernæringsrådgivere mener vi bør spise mindre rødt kjøtt, steg nordmenns konsum av storfekjøtt med 13 prosent i fjor, melder E24. Nesten hele økningen i etterspørselen ble dekket med import fra utladet.Tre firedeler av alt kjøttet som importeres til Norge kommer fra Tyskland mens Botswana og Namibia står begge for 7 prosent hver,Samtidig som andelen storfekjøtt er økende i norske husholdninger sank forbruket av kylling med 13 prosent etter den mye omtalte bruken av det antibakterielle middelet narasin.Leder for Norsk Bondelag, Lars Petter Bartnes, hevder at den økte importen gjør at norsk landbruk går glipp av en verdiskapning i størrelsesordenen 750 millioner kroner. I tillegg kommer flere industriarbeidsplasser.– Ikke minst er det trist for forbrukerne, som går glipp av muligheten til å kunne kjøpe godt norsk kjøtt, sier Bartnes.