«Et egg er et egg, sa gutten, han tok det største» er et norsk ordtak. Og i forrige uke ble det tatt mange egg – ut fra Norturas tre eggpakkerier.Til sammen ble 15.940.939 egg trillet ut til butikkene. Det tilsvarer 943 tonn, som er ny rekord. Den gamle rekorden var på 897 tonn, skriver Nationen.Nortura leverer rundt 60 prosent av alle norske egg i butikkene, og forklarer rekorden med mye positiv omtale av eggets næringsverdi og mange lokketilbud.– Det er butikkjedene som styrer pris, men vi har jo registrert at egget i år har vært med i en priskrig, eller som et lokketilbud, som jeg synes er en hyggeligere betegnelse, sier informasjonssjef i Nortura. Åse Kringlebotn.Vanligvis spiser nordmenn i gjennomsnitt litt over et halvt egg om dagen, men i påsken dobles konsumet.– Vi kan gjerne fortsette å spise mer egg også etter påske. Egget gir større og mindre doser av de aller fleste næringsstoffene kroppen trenger, sier Kringlebotn. (©NTB)