Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga, Marit Larsen og Susanne Sundfør er noen av de populære artistene i Norge som skriver låtene sine selv og som tjener gode penger, skriver .Brutto inntekter til opphavsrettsorganisasjonen TONO, som krever inn og fordeler vederlag til norske komponister og tekstforfattere, økte med 16,5 prosent i fjor i forhold til i 2014.Pengene kommer fra alle som spiller musikk i kringkasting, strømmetjenester og på konserter i inn- og utland, men også fra forretninger og utesteder der det spilles musikk.Dette brakte komponistinntektene opp i rekordhøye 588 millioner kroner i fjor mens de i 2000 var på 187 millioner kroner.Markedet for innspilt musikk, det vil si CD-salg og i de senere årene strømming i tjenester som Spotify og Tidal, har falt fra rundt en milliard kroner i 2000 til 646 millioner kroner i fjor.Vederlag for eksport av norsk musikk er det feltet som har økt aller mest i Tono-inntektene i 2015. Opphavspersonene tok i fjor inn 43,6 millioner kroner fra utlandet, noe som er hele 23,7 prosent høyere enn i 2014.