– Besøksforbud er slikt som blir brukt når man mishandler andre eller banker kjerringa. Et besøksforbud på et offentlig område er underlig. Dette er siste krampetrekning fra Nor Lines, sier klubbleder for de streikende havnearbeiderne, Geir Ingebrigtsen, til Klassekampen.Nor Lines er blitt møtt med over hundre blokadeaksjoner i den to år lange konflikten med Norsk Transportarbeiderforbund. De LO-organiserte havnearbeiderne har vært i streik siden desember 2013, en sympatiaksjon for å få på plass tariffavtale i Risavika utenfor Stavanger.Nor Lines frakter gods med Hurtigruten, som har anløp på Prostneset i Tromsø. Gjennom blokadeaksjoner har de streikende og deres støttespillere klart å hindre lossing og lasting– Aksjonistene bryter seg inn på et område hvor Nor Lines har eksklusiv bruksrett og hvor de fysisk hindrer våre ansatte i å utføre sitt arbeid, skriver administrerende direktør Tor Arne Borge i en epost til avisen.