I fjor kuttet Olav Thon navlestrengen til bjørnene på Flå, og mirakuløst nok ser det ut til de klarer seg på egen hånd.Det er fortsatt lenge før eiendomsmogulen får tilbake de 100 millioner kronene han har investert i Bjørneparken, men det er en god start at underskuddene er erstattet med overskudd, slår Finansavisen fast tirsdag.- Olav Thon blir neppe rik av Bjørneparken, men den koster ham ingen ting lenger. Det er vi veldig fornøyd med, sier Kees Oscar Ekeli til Finansavisen.Ekeli tok over ansvaret i fjor etter at den gamle ledelsen var sparket. Han startet med å kutte kostnader til benet, og lønnsutgiftene er mer enn halvert. Det nye selskapet har Flå kommune og Sparebankstiftelsen som sine største eiere med 30 prosent hver. De resterende eierandelene sitter andre lokale selskaper på.- Det er så enkelt at det har jobbet alt for mye folk her. Nå har vi skrelt bort alt som ikke har med dyreparken å gjøre. Vi har kuttet tryllekunstnere, kaninpassere og hele parken er gjort om til én avdeling, forteller Ekeli til Finansavisen.Det nye driftsselskapet startet 1. april i fjor, men klarte like fullt å øke inntektene fra året før. Totalt er det inntekter på 12,3 millioner kroner, men en av millionene føres på rovdyrsenteret som driver med formidling av kunnskap. Etter at skatten er betalt sitter Bjørneparken igjen med drøye to millioner kroner.Avtalen med Thon er av det rause slaget, og i fjor betalte Bjørneparken rundt 200.000 kroner i husleie til stiftelsen som eier Bjørneparken. I det tempoet vil det ta langt tid før de totale investeringene er betalt tilbake. Målet nå er å doble inntektene og besøkstallet.- Det har vi planer om å klare innen fem år. Klarer vi ikke det blir vi skuffet, og da har vi rett og slett ikke vært flinke nok, slår Ekeli fast.