Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Nå har partene fire dager på å avverge storstreik

Det er brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og arbeidsgiversiden i Norsk Industri. De har nå fire dager med tvungen mekling på seg hvis de skal avverge streik.

– Det er altfor tidlig å mene noe om utfallet av denne meklingen, men basert på tidligere erfaringer kommer vi mest sannsynlig til å ende med å jobbe på overtid før vi har et resultat, sa riksmekler Nils Dalseide da han kort orienterte om situasjonen i årets hovedoppgjør tirsdag.Partene har sittet i frivillig mekling i to uker. Når det nå er brudd, har de plikt til å prøve å komme til enighet i løpet av fire dager med tvungen mekling. Partene jobber i mindre grupper med åtte-ti store og små problemstillinger – blant annet sosial dumping og hvorvidt framtidig pensjonsordning skal være tema for forhandlingene.– Vi har en god dialog og mange arbeidsprosesser i gang. Jeg synes det går bra, sa Dalseide.Partene må komme til enighet før midnatt natt til søndag 3. april. Mislykkes de, vil 26.000 medlemmer gå ut i streik fra arbeidstidens begynnelse klokken 6 søndag morgen, ifølge Fellesforbundet.Det er meldt plassfratredelse for 800 bedrifter tilsluttet Norsk Industri og bedrifter som arbeidsgiverforbundet har direkteavtale med. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også