– Det kommer til å bli endringer her, og det tror jeg Raul Castro forstår, sier Obama til TV-kanalen ABC i forkant av møtet med sin cubanske kollega mandag.Dagen før landet han – som første sittende amerikanske president på 88 år – på Cuba.– Så langt har vi gjenåpnet ambassaden. Selv om vi fortsatt er uenige om mye, blant annet menneskerettigheter og individets frihet på Cuba, var det riktig å besøke nå for å styrke sjansen for endring, sier presidenten.Investorer i køDe to presidentene møtes for fjerde gang, men første gang på Cuba, mandag. Da vil Obama trolig forsøke å få Castro til å sette opp tempoet i den økonomiske og demokratiske omstillingen i landet.Allerede står amerikanske selskaper i kø for å slippe til i den karibiske øystaten. Ifølge Obama har blant annet Google inngått en avtale for å bygge ut internettilgang i landet.SanksjonerMøtet er ventet å bli det mest omfattende mellom de to siden landene ble enige om å normalisere forholdene seg imellom i desember 2014.Castro vil på sin side bruke møtet til å be om at flere amerikanske sanksjoner mot landet heves – noe som har vist seg vanskelig å få til all den tid Republikanerne har flertall i den amerikanske kongressen. Tidligere har han også sagt at marinebasen på Guantánamo Bay må gis tilbake til Cuba før de to landene kan få et normalisert forhold.Besøkte ambassadenCastro tok ikke selv imot Obama da han landet i Havanna søndag. For Obamas del gikk ettermiddagen med til å besøke den gjenåpnede amerikanske ambassaden i Havanna, før han fikk en omvisning i hovedstadens gamleby.Enkelte cubanere jublet fra vinduer og balkonger i gamlebyen, men en annen ropte «Ned med sanksjonene!». Først og fremst var det gater fylt av politifolk – ikke vanlige cubanere – som møtte den amerikanske presidenten i Havanna. (©NTB)