Tirsdag innledes en rettshøring om saken, startet da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å lage ny programvare og iverksette andre tiltak for å oppheve passordbeskyttelse.Årsaken er at politiet vil låse opp en iPhone som tilhørte en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.Apple nekter å godta det rettslig pålegget og mener hackingen vil kreve ny programvare som potensielt kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.– Vi må som nasjon avgjøre hvor mye makt myndighetene skal ha over våre data og vårt privatliv. Vi mener sterkt at vi har en forpliktelse til å beskytte dette. Det skylder vi våre kunder. Vi vil ikke vike fra dette ansvaret, sa Cook under presentasjonen i selskapets hovedkvarter i Cupertino i California.Apple lanserte deretter en ny, rimeligere iPhone med noe mindre skjerm enn dagens toppmodeller og en ny iPad Pro. (©NTB)