Mattilsynet mistenker at smitten kan ha blitt spredt under en lunsjbuffé ved Radisson Blu Plaza Hotel torsdag 10. mars, skriver .– Vi har vært på inspeksjon ved hotellet og tatt prøver av en rekke matvarer. Noen av de syke har også vært hos lege og tatt pasientprøver. Forhåpentlig vet vi hva som var smittekilden over helgen, sier Marit Kolle, avdelingsleder ved Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum.Ironisk nok var Folkehelseinstituttet (FHI) medarrangør av konferansen, og de bistår Mattilsynet med å finne fram til smittekilden. Til nå har 399 av drøye 600 konferansedeltakere svart på undersøkelsen fra FHI, og hele 113 har oppgitt at de ble syke. Alle med symptomer som kvalme og oppkast, magesmerter og diaré. Noen av dem akutte.– Det er kolossalt mange. Slikt forekommer ikke ofte, sier fagdirektør og medarrangør Marta Ebbing i FHI.Radisson Blu Plaza Hotel Oslo er et populært konferansehotell og har blant annet Norges største bankettsal. Hotellsjef Tarje Hellebust forteller at de aldri før har vært borti lignende hendelser.– Dette er en svært alvorlig situasjon som vi tar på største alvor, sier han.Første uken i april skal FHI holde nok en konferanse ved det samme hotellet. Da er det «Smitteverndagene 2016» som arrangeres. (©NTB)