Politiet vil etterforske Malthe-Sørenssen bredt

Oslo-politiet sier alle avsløringene av journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen vil bli etterforsket. Nå settes spesialister på saken.

– Vi bestemte fredag å sette disse sakene til Finans- og miljøseksjonen. Det må spesialister inn for å få etterforsket saken grundig. Det blir omfattende, sier politistasjonssjef Tore Soldal til VG.Avisen har avslørt at Malthe-Sørenssen bløffet om en kilde i Treholt-saken og skal ha gjort det samme i flere andre saker. Den tidligere journalisten har overfor Dagbladet innrømmet Treholt-bløffen, men nekter for å ha gjort noe galt i de andre sakene.Nå vil politiet etterforske alle avsløringene avisen har kommet med, inkludert Treholt-saken og en arvesak der advokat Mona Høiness var en av partene.– Det alvorligste er ikke at de bedrar andre mennesker, selv om det er alvorlig nok. Det alvorlige er at det kan se ut som – ut fra VGs opplysninger – at de har spesialisert seg på å produsere falske beviser som havner i domstolen, sier Soldal.