Ifølge var det sveitsisk politi som utførte selve ransakingen i Viking Ocean Cruises hovedkontor etter ønske fra norsk politi.Hagen er, sammen med tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås, siktet for grov korrupsjon etter dåpen av cruiseskipet Viking Star i Venezia 17. mai i fjor.– Ransakingen skjedde i januar, på hovedkontoret til Viking Cruises i Basel. Vi samtykket til utlevering av de dokumentene politiet ville ha. Etter det jeg har forstått sto sveitsisk politi for det praktiske. Jeg var ikke selv til stede, sier Hagens forsvarer, advokat Bjørn Stordrange til avisen.Også politiadvokat Hedvig Moe Øren i Vest politidistrikt bekrefter overfor avisen at ransakingen ble gjennomført.Det var i september i fjor at avtroppende ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås ble siktet for grov korrupsjon, etter at det i juni ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star.Reisen ble betalt av skipsreder Torstein Hagen, som i oktober samme år selv ble siktet i saken.