Gjennom avtaler med betalingsleverandørselskapene Nets og Verifone, vil DNBs Vipps nå utfordre Danske Bank og Sparebank 1 for å bli ledende på mobilbetaling i butikk, skriver Dagens Næringsliv.- DNB har inngått et samarbeid med Nets og Verifone for å sette standarden for mobilhandel i norske butikker. Før sommeren vil Nets og Verifone lansere en løsning for sine betalingsterminaler som åpner opp for bruk av alle mobile betalingstjenester. Løsningen vil testes med Vipps i utvalgte butikker før sommeren, og det er planlagt bred utrulling i løpet av andre halvdel av 2016, forteller leder for Vipps, Rune Garborg, til avisen.Målet til de to betalingsleverandørselskapene er at alle bankene skal bruke deres løsning. Ifølge leder i Nets Merchant Services, Asger Hattel, vil den nye betalingsløsning være åpen for alle mobile betalingstjenester, uavhengig av hvilken mobilapp forbrukeren ønsker å benytte, eller hvilken bank butikken bruker.- Denne åpenheten er essensiell for at hele handelsstanden skal kunne ta i bruk nye løsninger på en kostnadseffektiv måte hver gang noe nytt kommer på markedet, påpeker Hattel, som får støtte av produktdirektør i Verifone Norden og Baltikum, Pål André Fredriksen.- Dagens utvikling med flere terminaler i kassepunktet mener vi er uryddig, og med denne løsningen vil Verifone tilby en terminal for alle betalingsapplikasjoner, sier Fredriksen til DN.