Vindfull påskehelg i vente

Meteorologisk institutt varsler om kraftige vindkast på Vestlandet lørdag og søndag.

Også østafjells og i Nord-Norge ventes det vind i helgen.På Vestlandet, fra Rogaland til Møre og Romsdal, ventes vindkast på mellom 25 og 30 meter per sekund lørdag.– Det vil ikke nødvendigvis blåse så mye hele tiden, men det kan komme enkelte perioder med så kraftig vind. I tillegg vil det komme litt nedbør etter hvert, sier vakthavende meteorolog Berit Hagen ved Meteorologisk institutt til NTB.– Vi sender ut et OBS-varsel, særlig fordi det er påske og vi vet at det er mye folk i fjellet, forteller hun.Meteorolog Siri Wiberg Horjen i Oslo opplyser at det er ventet mye vind i fjellet også på Østlandet og i Agder og Telemark.– Det blir mye vind i fjellet, sørlig sterk kuling og periodevis storm fra ettermiddagen. På kysten vil det stort sett blåse kuling, og på kvelden blir det stiv kuling vest for Oksøy, forteller hun.Det er imidlertid kun i vest det er grunn til å sende ut OBS-varsel, ifølge Hagen.I Nord-Norge er gjennomgangstemaet vind fra sør og mildvær påskeaften, sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Meteorologisk institutt i Tromsø.– Lørdag er det varslet liten kuling utsatte steder. Det blir ikke så mye nedbør, men Nordland kan få litt regn, og i Saltfjellet kan nedbøren komme som snø, sier han. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også