Frankrike kapret australsk ubåtavtale til 328 milliarder

Frankrike vant avtalen om å bygge tolv nye australske ubåter til en samlet sum på hele 328 milliarder kroner.

– Avtalen beskrives som en av verdens mest lukrative forsvarsmateriellavtaler, sier Australias statsminister Malcolm Turnbull.Både Japan og Tyskland kjempet lenge om å få kontrakten, men det var det franske statseide selskapet DCNS Group kunne tilby de beste vilkårene.Japan mistet slagkraft i forhandlingene da de kviet seg for å bygge ubåtene i Australia.Avtalen var forventet å komme på et senere tidspunkt, men Turnbull fremskynding av parlamentsvalg til 2. juli satte fortgang i prosessen.Bygging av ubåtene vil skape tusenvis av arbeidsplasser i South Australia, der Malcolm trenger å sanke stemmer før valget.VG har tidligere skrevet at selskapet er blant de sterkeste leverandørkandidatene hvis Norge velger å oppruste marinens ubåtkapasitet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også