Frykter Premier League blir fotballens NBA

Den spanske ligapresidenten Javier Tebas sier La Liga må gjøre alt for å tette den økonomiske luken opp til engelsk Premier League.

Publisert 16. april 2016 kl. 08.38
Oppdatert 16. april 2016 klokken 08.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
Tebas sier han frykter at Premier League blir like dominerende i fotballen som NBA er det i basketball.I 2013/14 hadde Premier League inntekter på nærmere 40 milliarder kroner samlet sett, mot spanjolenes 20 milliarder.– Vi håper på økonomisk vekst, slik at Premier League ikke blir den største turneringen i verden og at vi aldri vil kunne konkurrere på samme finansielle nivå, sier Tebas til BBC.TV-inntektene i Premier League er enorme. Den nye avtalen gjør at alle klubbene vil være inne blant de 40 rikeste klubbene i verden.– Vi ønsker ikke at Premier League skal bli ledende og hele tiden være ett steg foran de andre. Feiler vi, kan Premier League bli fotballens svar på NBA. Det vil ikke være bra for oss, og heller ikke for sporten, sier Tebas.På slutten av 1980-tallet slet engelsk fotball. Klubbene var utestengt fra europacupene, og flere av stjernene søkte seg til fransk eller skotsk fotball. Samtidig var italiensk fotball det store flaggskipet hvor de største stjernene spilte.Nå er de italienske storklubbene mer eller mindre avhengt, mens de engelske klubbene betaler fantasisummer i både overganger og lønninger. Samtidig har en i Spania sett at bare storklubber som Barcelona og Real Madrid har topp finansielle muskler, mens man i Tyskland (Bayern München) og Frankrike (Paris Saint-Germain) har enkelte flaggskip.