olje- og energiminister Tord Lien (FrP) Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Lei av lav strømpris

Regjeringen har fått nok av kraftoverskuddet. Nå vil de kutte subsidier til fornybar energi fra 2021.

Kraftoverskudd og lave strømpriser får regjeringen til å kutte ut alle subsidier til ny kraftproduksjon etter 2021. Det setter sinnene i kok, skriver Dagens Næringsliv.Iifølge avisen ventes det at regjeringen fredag legger frem en energimelding som skal stake ut kraftpolitikken for det neste tiåret. Én ting er imidlertid klar - regjeringen har fått nok av et kraftoverskudd, etter at kraftprisen er mer enn halvert siden 2008. Derfor skal ikke lenger utbyggerne av ny fornybar energi få subsidier etter at dagens støtteordning løper ut i 2020–2021.- Verdien av vannkraften er kraftig svekket, derfor mener jeg og regjeringen at det er riktig å si at nok er nok, sier olje- og energiminister Tord Lien, som ønsker å rebalansere det norske kraftmarkedet, øke forbruket og få ned kraftoverskuddet.Lang fra alle er ifølge avisen enig med ministeren.- Jeg mener det er feil å jobbe for høyere norske vannkraftverdier. Det er bare et penere ord for høyere norske strømpriser. Det er deg og meg som må betale mer for det, sier fagforeningsleder i LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, som mener regjeringen heller burde jobbe for kraftoverflod og lave priser, til glede for kraft­krevende industri og vanlige folk.- Det høres så fint ut å verne vannkraftverdiene, men når du snur på det, innebærer det bare at du tar mer fra folket. Blir vi rikere av at vi har pengene i fjellheimen eller i egen lommebok? sier Sande til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også