Michael O’Leary: - Da vil jeg heller investere andre steder

Ryanair-sjef Michael O’Leary skjønner ikke hvorfor britene har en debatt om EU-medlemskapet, og sier at usikkerheten ved en eventuell Brexit vil medføre at han heller investerer andre steder.

Ryanair-sjef Michael OLeary skjønner ikke hvorfor britene har en debatt om EU-medlemskapet, og sier at usikkerheten ved en eventuell Brexit vil medføre at han heller investerer andre steder.
Næringsliv
- De som er for brexit har ikke noen god historie. De vil melde seg ut av EU for så umiddelbart å sette i gang forhandlinger med EU om fri tilgang til EU-markedet, sier CEO Michael O’Leary i Ryanair i et videointervju med Bloomberg (Hele intervjuet ser du øverst i artikkelen).Mange av EU-skeptikerne i Storbritannia har trukket frem Norges EØS-avtale som et alternativ til et fullverdig EU-medlemmskap.- Norge betaler mer til EU per hode enn det Storbritannia gjør, og må godta 95 prosent av alle EU-reguleringer samt fri tilgang til det norske arbeidsmarkedet, sier O’Leary.Han advarer også britene mot å tro at Tyskland og Frankrike vil gi ved dørene under en forhandlingssituasjon. For Ryanairs del vil en eventuell brexit bety «business as usual», men O'Leary er lite begeistret for usikkerheten en lang forhandlingsperiode vil medføre. - Folk vil uansett ikke slutte å reise, sier Ryanair-sjefen som mener problemene for Ryanairs del er usikkerheten rundt det britiske pundet og det at også Open Skies-avtalen vil måtte reforhandles.Per i dag har O’Leary 3.000 ansatte i Storbritannia. Dersom britene stemmer for å melde seg ut av EU i juni er det lite sannsynlig at han vil trappe opp.- Fremtidige investeringer vil i så fall gå til andre land, sier han.