<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea: - Tar situasjonen svært alvorlig

- Vi tar denne situasjonen svært alvorlig, sa Nordeas toppsjef Casper von Koskull da han svarte på spørsmål om bankens bruk av skatteparadiser.

Publisert 7. apr. 2016 kl. 12.06
Oppdatert 7. apr. 2016 klokken 12.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord

På en pressekonferanse torsdag understreket han at Nordea ikke aksepterer at kunder bruker banken til skatteunndragelse eller å gjemme penger.Samtidig sa han at det kan være akseptabelt å bruke såkalte «offshore-strukturer» i enkelte situasjoner.Nordea skal gjennomføre en intern gransking for å være sikre på at banken følger alle regler som skal forhindre hvitvasking av penger, ifølge von Koskull.Verken han eller andre representanter for bankens ledelse ønsket å si stort om spesifikke kunder på pressekonferansen. Svenske medier har de siste dagene anklaget banken for dens bruk av skatteparadiser basert på informasjon fra dokumentene som stammer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.Ifølge kringkasteren SVT har banken lånt ut flere milliarder kroner som via en rekke selskaper i skatteparadiser skal ha endt opp hos den kasakhstanske oligarken Serzjan Zjumasjov.Bankens interne rutiner for å unngå at kunder unndrar skatt ved hjelp av selskaper i skatteparadiser, ble strammet inn i 2009. Von Koskull sa han ikke kan garantere hva som skjedde før det, og at han ikke ønsker å spekulere rundt dette. (©NTB)