Norsk Tipping vil trolig innføre tapsgrense

Nå blir det trolig innført tapsgrense hos Norsk Tipping, skriver Bergens Tidende. En tapsgrense på 15.000 kroner i måneden vil gi tippeselskapet et årlig tap på opptil 150 millioner.

Bergens Tidende har fått tilgang til et internt referat fra et møte mellom Norsk Tipping og Kulturdepartementet fra januar 2015. På møtet ble det blant annet diskutert å innføre en universell tapsgrense for å unngå et stort forbruk hos enkeltspillere.«Norsk Tipping er nå i en prosess hvor konsekvenser av ulike maksimumsbeløp per måned vurderes. En tapsgrense på 15.000 kroner per måned vil kunne gi en bunnlinjeeffekt på 100-150 millioner kroner og vil berøre 2.000-3.000 stortapere», heter det i referatet.Om Norsk Tipping vil tape 100-150 millioner kroner på en tapsgrense på 15.000 kroner i måneden, betyr det at totaltapet til denne gruppen i dag er mellom 460 og 690 millioner kroner i året, viser Bergens Tidendes utregninger.– Vi vet at cirka 20.000 av våre kunder taper mer enn de bør hos oss. Det er derfor vi ønsker å innføre totalgrensen, sier Anne Marit Sletten, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping.– Den tekniske løsningen er ferdig utviklet og klar til å rulles ut. Grensen er ikke iverksatt ennå, fordi den krever en spilleregelendring som for øyeblikket behandles i Kulturdepartementet, sier Sletten.Hvor høy tapsgrensen blir, er ikke avklart. (©NTB)