Overrasket over innsideanklage

Rasmus Nordbø er tiltalt for ulovlig innsidehandel i Comrod. Selv er han overrasket over at saken har endt opp i retten.

Foto: Scanpix

Rasmus Nordbø avviser blankt at han handlet på innsideinformasjon da han i 2013 kjøpte mer enn 2,8 millioner aksjer i Comrod. Mandag møtte han i Oslo tingrett tiltalt for innsidehandel, skriver Dagens Næringsliv.I etterkant av et styremøte i Comrod i november 2013, kjøpte Nordbø gjennom selskapet Brødrene Nordbø AS ved to anledninger Comrod-aksjer. På styremøtet kom det ifølge avisen frem at Habu Holding, som kort tid i forveien hadde lagt inn pliktig bud på 2,10 kroner på alle aksjene i Comrod, vurderte muligheten for å øke budet.Nordbø satt da i styret i Comrod og var daglig leder for Brødrene Nordbø.- Jeg oppfattet hverken da eller etterpå at jeg fikk noe ny informasjon i styremøtet. Det var aldri snakk om noe tall. Jeg vurderte at jeg hadde samme rett som alle andre til å handle aksjer. Jeg mente jeg hadde fortsatt rett til å handle aksjer selv om det var fullt mulig å heve tilbudet, sa Nordbø i retten tirsdag.Kort tid etter at Nordbø hadde kjøpt de mer enn 2,8 millioner aksjene til 2,12 kroner, kom en melding fra Habu Holding om at selskapet økte sitt bud til 2,50 kroner. Det gjorde ifølge avisen at både Oslo Børs og Nordbøs meglerforbindelse kontaktet Finanstilsynet for å melde fra om mistenkelige handler.Nordbø selv er overrasket over at saken har endt opp i retten.- Jeg tror tiltalen er preget av det som skjedde i etterkant, sier han til DN.