Razzia mot fransk bilgigant

Franske myndigheter har gjennomført en razzia mot PSA Group, som produserer Peugeot og Citroën-biler, på jakt etter beviser for mulig utslippsjuks.

– Som et ledd i en pågående etterforskning av forurensing innen bilsektoren, har PSA Group i dag blitt gjenstand for et besøk og beslag fra den franske markeds- og forbrukermyndigheten (DGCCRF), opplyser den franske bilgiganten.PSA Group opplyser videre at de samarbeider med myndighetene i saken og fastholder at bilene de produserer holder seg innenfor utslippskravene i alle markeder der de blir solgt.I januar gjennomførte franske myndigheter razzia også hos Renault, der det ifølge energiminister Ségolène Royal ikke ble funnet beviser for utslippsjuks.For høye utslipp i britisk testPå andre siden av den engelske kanal har britiske myndigheter gjennomført realistiske veitester av 37 bilmodeller og fant at samtlige hadde større utslipp av NOx enn det laboratorietester har vist.Bare Volkswagen hadde benyttet programvare for å skjule de reelle utslippene, konkluderer det britiske transportdepartementet.Bilmodellene som ble testet kom fra alle de store produsentene. 18 av dem var av eldre modell og ble testet opp mot den såkalte Euro 5-standarden, mens 19 var nye og ble testet opp mot de strengere Euro 6-utslippskravene.Samtlige biler viste seg å ha større NOx-utslipp enn tillatt, når det ble gjennomført realistiske målinger på landeveien og ikke i laboratorium.– Alle resultater er betydelig over grensen. De beste resultatene ligger rundt tre ganger så høyt, mens de verste er rundt ti ganger så høyt, konkluderer departementet, med henvisning til bilene som er testet opp mot Euro 5-standarden.Det britiske transportdepartementet understreker at bilprodusentene ikke har gjort noe galt, ettersom det i dag bare er krav om laboratorietester av bilene.Storbritannia planlegger å innføre realistiske veitester fra neste år av. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også