Valen må kvitte seg med båten

Komiker Kristian Valen produserer alle sine show på egen hånd. Det gir utslag i både økte inntekter og økte utgifter.

Publisert 16. april 2016 kl. 10.25
Oppdatert 18. april 2016 klokken 10.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
Tross overskudd på nesten to millioner kroner for komikeren Kristian Valen, må han selge en 40-fot store Azimut-yacht som aldri ble tatt i bruk som planlagt, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge regnskapet til punget nemlig komikerens selskap Deepwater Records & Entertainment ut med nesten 3,6 millioner for båten som skulle brukes til utvikling og arbeid med en ny tv-produksjon.Driftsinntektene i selskapet endte på 12,7 millioner kroner ifjor – mot rekordåret 2014, hvor komikeren dro inn nesten 19 millioner og hadde et resultat på 5,1 millioner kroner. 2015-tallene er ifølge avisen dermed tilbake på nivået komikeren lå på for to år siden.Valen produserer nå alle sine show på egen hånd, noe som gir utslag i økte inntekter, men også økte utgifter. Ifjor endte utgiftene på 10,1 millioner, hvor 1,7 millioner av disse ble avsatt til lønn.- Deepwater er meget fornøyd med 2015, og alt er mer eller mindre som planlagt i forhold til at selskapet ville ha mer fokus og tid i 2015 til å lage nye prosjekter i inn og utland. Da er det og naturlig at vi har mindre inntekter og tid til show, skriver styremedlem i selskapet, advokat John M. Hammervoll, i en e-post til DN.Det ble i 2015 satt av tre millioner kroner til utbytte, og selskapet sitter nå på verdier for 21,8 millioner kroner.