Volkswagen sliter

Det tyske bilmerket sliter med omsetningen som følge av miljøskandalen.

Salget av nye biler fra Volkswagen og deres andre bilmerker falt til det laveste nivået siden 2011, hvilket ser ut til å bety at forbrukere fortsatt ikke er fornøyd med deres håndtering av miljøkrisen, skriver Bloomberg.Volkswagen og deres andre bilmerker representerte 23,4 prosent av alle nyregistreringer i Europa i første kvartal 2016, sammenlignet med 24,4 prosent i samme periode året før.Til sammenligning steg etterspørselen etter biler i Europa hele 8,1 prosent til 3,93 millioner biler i kvartalet.Salget av gruppens VW-biler falt med 2,3 prosent i Europa i mars, og hele 6,3 prosent i Tyskland i mars.Samtidig steg salget av gruppens andre merker, som Skoda og Audi, med 2,3 prosent i mars.Til sammenligning steg omsetningen av biler fra BMW, Fiat Chrysler og Mercedes.Rett etter at VW-krisen brøt ut skrev mangeårig konsulent for bilindustrien, Mike Rosenberg, at Volkswagen burde gjenskape tilliten ved å tilby ey betydelig pengebeløp til alle kundene av dieselbiler som ønsker å få bilen inn på et verksted for å få den mye omtalte programvaren fjernet.Professoren ved IESE Business School mener en slik handling ville kunne bidra til å gjenopprette tilliten på tre ulike måter, deriblant få allmenheten til å spre positive synspunkter om merkenavnet.