Argentinas ekspresident anklages for valutajuks

Argentinas tidligere president Cristina Kirchner har fått sperret tilgangen til midler verdt rundt 8 millioner kroner.

Cristina Kirchner. (AP Photo/Richard Drew)
Næringsliv

 Årsaken er at hun er siktet for å ha skadd nasjonens økonomi.Skaden skal ha skjedd ved at Kirchner manipulerte den argentinske sentralbankens valutaoperasjoner i sine siste måneder ved makten. Den sittende regjeringen i Argentina mener spekulativt valutasalg påførte landet tap på flere hundre millioner dollar.Kirchners støttespillere sier saken ikke kan føres for retten, siden den dreier seg om uenighet om pengepolitikk. Målet var ifølge dem å opprettholde pesoens verdi. Kirchner gikk av i desember etter å ha sittet to perioder ved makten.– Det er åpenbart at presidenten instruerte sin økonomiminister om å sette i verk den finansielle operasjonen, sier dommer Claudio Bonadio i en uttalelse etter at Kirchner møtte i retten fredag.Summen som holdes tilbake er på 15 millioner pesos, tilsvarende rundt 8 millioner kroner. Tidligere økonomiminister Axel Kicillof er også siktet i saken og har på lik linje med Kirchner fått frosset sine midler av domstolen.Siktelsen omfatter i tillegg til de to tidligere toppolitikerne tidligere sentralbanksjef Alejandro Vanoli og tolv eksmedlemmer av sentralbankens styre. (©NTB)

argentina
cristina kirchner
valuta
sentralbank
Nyheter
Næringsliv