Facebook vinner frem i Kina

facebook

Mark Zuckerberg har i lengre tid jobbet for en ekspansjon til Kina. Nå virker det som at innsatsen begynner å bære frukter.

Facebook vant nylig en rettssak i Kina over et selskap som hadde registrert seg som ”Face book”. Seieren er et tegn på at kinesiske myndigheter er mer mottakelige for den sosiale nettverksplattformen, skriver Financial Times. Dette kan betyr et nytt marked på 700 millioner internettbrukere for selskapet.Mark Zuckerberg har vært svært aktiv med å sjarmere kinesiske myndigheter den siste tiden.I tillegg til å lære seg kinesisk har grunnleggeren av Facebook hatt flere møter med ulike statsledere.Lederen for Kinas regulering av internett ble samtidig invitert til hans hjem i San Francisco.Til tross for at en eventuell åpning av det kinesiske markedet vil bety et nytt stort skritt for Facebook, vil det også komme med store restriksjoner.LinkedIn har allerede blitt akseptert i Kina, men opererer under svært stramme rammer.Nylig fikk en kinesisk produsent medhold for å bruke navnet ”Iphone”. Resultatet har medført at det amerikanske selskapet har anket saken til Kinas høyesterett.


Les også