Indiske journalister skutt og drep

To journalister er skutt og drept i India, som har opplevd en rekke drap på journalister de siste årene.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Rajdeo Ranjan jobbet for avisen Hindustan og ble truffet av fem skudd i delstaten Bihar fredag kveld.– Han ble skutt fra kloss hold. Vi fikk ham raskt til sykehus, der han ble erklært død ved ankomst, opplyser politisjefen i Siwan-distriktet, Saurabh Kumar Sah.Det er ikke kjent hvem gjerningsmennene er, men ifølge Sah er to menn tatt inn til avhør.– Han kan ha skrevet enkelte ting om visse mennesker, noe som kan ha ledet til dette, sier han.Mindre enn 24 timer tidligere ble en annen journalist, Akhilesh Pratap Singh, skutt og drept av ukjente menn i nabodelstaten Jharkhand.– Det var ingen øyenvitner, men vi mistenker at det var to angripere på motorsykkel, sier en talsmann for politiet til avisen Express.– Vi er ikke kjent med at han hadde mottatt trusler fra noen, sier Upendra Prasad.India var det farligste landet i Asia for journalister i fjor, viser en oversikt fra organisasjonen Reporters Without Borders.Indiske journalister opplever ofte trusler fra politiet, politikere, byråkrater og kriminelle.I oktober ble en TV-journalist skutt og drept i Uttar Pradesh, og i juni i fjor ble en journalist drept i samme delstat ved at noen dynket ham med bensin og tente på. (©NTB)

india
bihar
journalistikk
Nyheter
Næringsliv