Jordbruksforhandlinger på overtid

Det var ingen avklaring i jordbruksoppgjøret da fristen gikk ut ved midnatt. Samtalen fortsetter derfor inn i lørdagen

Foto: Scanpix
Næringsliv

Noen få minutter etter midnatt satt partene ikke sammen, og det var ikke klart når de skulle møtes igjen.– Det er ingen avklaring ennå, og det er ikke satt noe tidspunkt for neste møte, men forhandlingene fortsetter, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag til NTB.Dermed kan det tenkes at partene får seg litt søvn før jobben med å finne en løsning fortsetter. Bondelaget og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har krevd 860 millioner kroner, mens statens tilbud var på 90 millioner, samt å åpne for prisøkning tilsvarende 125 millioner.Før fristen gikk ut, fortalte Jakobsen om tøffe forhandlinger, men hun ville ikke gå inn på hvilke punkter som var spesielt vanskelige.– Fra jordbrukets side er vi opptatt av våre hovedprioriteringer, som særlig er å løfte de små og mellomstore brukene økonomisk. Det er i den siste fasen viktig å få på plass hovedprioriteringene, sa Bondelagets kommunikasjonssjef. (©NTB)

jordbruksforhandlingene
bønder
bondelaget
Nyheter
Næringsliv