Chelsea - Foto: AP

Nike og Chelsea med avtale på 7 milliarder

Chelsea har gått med på den nest største kommersielle avtalen i britisk fotballhistorie.

Nike skal årlig betale Chelsea 60 millioner pund i løpet av de neste ti årene for å produsere fotballagets utstyr, skriver Bloomberg.For Chelsea tilsvarer det en sponsoravtale verdt hele 600 millioner pund, tilsvarende over 7 milliarder norske kroner.Chelsea hadde allerede en ti-års avtale med Adidas verdt hele 290 millioner pund, som ble inngått for tre år siden.For å bryte denne måtte Chelsea betale Adidas hele 50 millioner pund.Den første Chelsea-drakten fra Nike vil bli produsert i juli 2017.Det britiske fotballaget har prestert godt siden den russiske milliardæren Roman Abramovich kjøpte det opp i 2003. Laget har blant annet vunnet fire Premier League titler siden den gang.Kun Manchester United har en bedre sponsoravtale enn Chelsea.Adidas betaler nemlig ”de røde” 75 millioner pund hvert år for å produsere deres t-skjorter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også