Ny etikklov kan gi mer åpenhet om klesproduksjon

Stortinget vil utrede en ny etikklov som kan gjøre at forbrukerne får mer informasjon om hvordan klær som selges i Norge er produsert, skriver Aftenposten.

– Vi vet at mange forbrukere er bevisst og ønsker mer informasjon, slik at de kan ta etisk riktige valg, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF), første nestleder i familie- og kulturkomiteen, til avisen.Han foreslår å utrede en ny etikklov sammen med stortingsrepresentanter fra MDG og Senterpartiet. Loven skal kreve åpenhet om hvordan varer er produsert, for å unngå lave lønninger, overtidspress, dårlig sikkerhet og manglende respekt for fagforeninger.Arbeiderpartiet, Venstre og Høyre sier de vil støtte en utredning, men har enkelte forbehold. Ib Thomsen (Frp) sier Fremskrittspartiet støtter forslaget.– Men vi mener en slik lov må ta hensyn til selskapenes konkurransesituasjon, sier hun.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også