Rygge-ansatte vil aksjonere til siste stund

RYGGE 20130411.Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Christensen, Marte

De ansatte på Moss Lufthavn Rygge vil fortsette å kjempe for arbeidsplassene sine. Flyplassen legges ned hvis Ryanair gjør alvor av å avvikle sin base på Rygge.

– Vi skal aksjonere til siste slutt. Så vi håper at vi klarer å finne en løsning, sier Iselin Blakkestad som er tillitsvalgt for de ansatte til NRK.De ansatte vil bli orientert om situasjonen på et informasjonsmøte onsdag formiddag.Tirsdag kveld informerte administrerende direktør Pål F. Tandberg ved Rygge Sivile lufthavn om beslutningen og sa at de ikke vil være konkurransedyktige når flypassasjeravgiften blir innført.– Det er ikke så veldig overraskende egentlig. Vi har jo vært klar over at hvis avgiften kommer, så sier Ryanair at de er ferdig. Uten Ryanair har ikke vi noen andre aktører å jobbe med her, sier Blakkestad.Det irske lavprisselskapet har varslet at de kommer til å legge ned sin base på Rygge på grunn av flypassasjeravgiften. Ryanair vil offentliggjøre sine planer i neste uke.Uten Ryanair vil den årlige trafikken på flyplassen falle fra 1,6 millioner passasjerer i fjor, til under 500.000. (©NTB)