Satset leiligheten på app - bygget selskap til 41 mill.

Mathias Mikkelsen solgte leiligheten for 2,5 millioner kroner og brukte pengene på bedriften mens han selv bodde i et skap.

Publisert 11. mai 2016 kl. 12.51
Oppdatert 11. mai 2016 klokken 14.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 337 ord
- Dette er første gang vi tar inn penger. Vi har hatt veldig begrensede ressurser hittil, og har måttet velge bort gode planer og idéer. Nå blir det veldig kult å gjøre de tingene vi har drømt om, sier IT-gründer Mathias Mikkelsen til Finansavisen.
Han har nettopp fått norske SNÖ Ventures og Silicon Valley-baserte 500 Startups inn på eiersiden i selskapet Timely. Investorene skjøt inn 1 million dollar, tilsvarende drøye 8 millioner kroner til en prising på 4 millioner dollar eller 33 millioner før penger.- Vi skal ta dette til et nytt nivå. Konsulenter taper milliarder av dollar hver dag fordi de glemmer hva de har gjort. Vi tror vi kan løse dette på et større nivå. Tid er vår mest begrensede ressurs ettersom det aldri er mer enn 24 timer i døgnet. De som utnytter tiden best blir vinnerne, sier Mikkelsen til Finansavisen.Finansavisen finner du her!
Prosessen med å hente kapital startet for et halvt år siden. Flere investorer banket på, men Mikkelsen understreker at de valgte investorer som de visste hadde både kunnskap og nettverk i tillegg til kapital.- Timely tjener allerede penger, og det på et langt tidligere stadium enn mange andre oppstartsselskaper, sier Magne Uppman i SNÖ Ventures til Finansavisen.- Konsulenter taper milliarderTimely har utviklet en programvare for registrering av timer og planlegging av tid. Ingen revolusjon kanskje, men Mikkelsen hevder å ha større ting på gang.- Det handler om tid og optimalisering av tid. Lansering skjer om to–tre måneder, legger han til.Forretningsmodellen er ikke vanskeligere enn at kundene betaler pr. bruker. Hvor mye de betaler, vil imidlertid ikke Mikkelsen si noe om foreløpig.Selv om eiendomsmarkedet i Oslo har steget kraftig siden Mikkelsen solgte seg ut og flyttet inn i et skap i San Fransisco, og selv om Timely trolig var verdt noen kroner tilbake i 2014, har beslutningen om å gå ut av det norske boligmarkedet for å satse pengene i eget selskap trolig vært et sjakktrekk.- Men nå får jeg kjøpt ny leilighet igjen. Det blir en hyggelig greie, sier han til Finansavisen.