Siv Jensen: – Ingen norske flyplasser legges ned på grunn av flypassasjeravgiften

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier hun forundres over Aps plutselige omsorg for flyselskapet Ryanair. Hun avviser at det er den nye passasjeravgiften som gjør at flyplassen på Rygge legges ned.

Finansministeren og Ap-leder Jonas Gahr Støre barket sammen om Rygge flyplass og Ryanair under Stortingets spontanspørretime onsdag.Tirsdag kveld kom nyheten om at styret på Rygge sivile lufthavn trolig legges ned fra 1. november, noe som gjør at rundt 1.000 ansatte vil miste jobben. Styret legger skylden på regjeringens flypassasjeravgiftI spørretimen anklaget Støre regjeringen for dårlig politisk håndverk og for å innføre en avgift med en tvilsom klimaeffekt.Siv Jensen sier hun er overrasket over Aps plutselige omsorg for Ryanair og peker på at flere Ap-politikere tidligere har tatt til orde for å boikotte selskapet. Hun er også tydelig på at hun ikke tror det er passasjeravgiften som er grunnen til at flyplassen nå må legge ned.– I dette tilfellet handler det om at Ryanair ikke lenger ønsker å benytte seg av Rygge flyplass. De sier det er på grunn av avgiften, men det ser altså ikke ut å hindre dem fra å bruke andre flyplasser i Norge. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker