Små bedrifter sliter i USA

Småbedriftseiere i USA sliter med å fylle ledige stillinger.

Næringsliv

Eiere av småbedrifter i USA har blitt marginalt mer optimistiske.Sentimentindeksen fra NFIB (National Federation of Independent Business) steg fra 92,6 i mars til 93,6 poeng i april.Ifølge vår makrokalender lå konsensus på 93,2 poeng.- Ekstrem pessimismeNFIBs sjeføkonom William C. Dunkelberg er likevel ikke veldig oppmuntret.- Til tross for en liten oppgang for indeksen, er eierne av småbedrifter fortsatt ekstremt pessimistiske til økonomien - med rette, sier han i en kommentar.April-undersøkelsen viser at småbedriftseierne fortsatt sliter med å finne kvalifiserte ansatte til ledige stillinger. En svak økonomi og det politiske klimaet blir oppgitt som de to viktigste årsakene.De siste 15 årene har småbedriftene stått for rundt 60 prosent av sysselsettingsveksten i USA.Les mer her.

nfib
småbedrifter
usa
Nyheter
Næringsliv