Styreleder tror det går mot slutten på Rygge

Styreleder i Rygge Sivile lufthavn, Svein Hurlen, sier det mest sannsynlig går mot en nedleggelse av flyplassen etter at flyseteavgiften innføres 1. juni.

– Ryanair holder fast på å flytte. Det går mot en stopp. Det gjør dessverre det, sier styreleder Svein Hurlen i Rygge Sivile lufthavn AS til ABC Nyheter .Innføringen av flyseteavgiften førte til at Ryanair sa opp baseavtalen med Rygge fra 1. november. Dersom det irske lavprisselskapet forsvinner, vil antall passasjerer fra Rygge synke fra 1,6 million til 500.000, noe ledelsen mener vil gjøre flyplassen til et underskuddsforetak.– Trafikken på Rygge utgjør under 1 prosent av Ryanairs totale, og de er lei av norske myndigheter. Det har nesten vært utrolig at de ville fly her. Med denne avgiften blir det 60-70 millioner billigere for dem å ha base på Landvetter utenfor Göteborg, svarer han.Selv om det ikke er tatt noen beslutninger om flyplassens framtid sier Hurlen at det trolig går mot nedleggelse.På spørsmål fra Fredriksstad Blad om det finnes håp for Rygge svarer han:– Da må nok eierne inn med et utrolig antall millioner, så nei det tror jeg ikke.Han legger til at de skal kjøre som vanlig gjennom sommeren og fram til 1. november.– Det er vi innstilt på. Men vi har hele tiden vært klare på hva konsekvensene av avgiften vil bli. (©NTB)Rygge Sivile lufthavn eies av Olav Thon og Orkla med 40 prosent hver, og 20 prosent av Østfold fylkeskommune.