Uber kan bli tillatt i hele EU

EU mener europeiske land burde støtte selskaper som Uber og Airbnb.

Uber hovedkvarter AP Photo/Eric Risberg
Næringsliv

EU-kommisjonen kan ende opp med å overstyre nasjonale regler og forhindre europeiske land fra å forby selskaper som Uber og Airbnb, skriver Financial Times.EU ønsker i større grad å støtte oppunder konseptet ”shared economy”, hvilket betyr at man forbruker mindre ved å dele mer på hva man har.Planen er at kommisjonen skal harmonisere regelverket blant europeiske land innen sektorer som bo og transport.Tidligere har Uber blitt forbudt i land som Frankrike og Spania. Skal man tro dette initiativet, kan situasjonen nå endre seg.Forslaget inneholder imidlertid synspunkter om at sjåfører for Uber burde bli anerkjent som ansatte i selskapet, og ikke som fristilte personer. Dette kan medføre nye regulatoriske og skattemessige utfordringer for Uber.Parallelt med denne utviklingen skriver Financial Times at Uber har annonsert planer om å doble antallet biltjenester i London. Målsetningen er å få stadig flere personer i London til å sette bilen igjen hjemme.Bildelingstjenster har blitt stadig mer populært og forrige uke inngikk Toyota et samarbeid med Uber, mens Volkswagen investerte nesten tre milliarder norske kroner i den israelske applikasjonen Gett.General Motors har tidligere investert nesten fem milliarder kroner i den amerikanske bildelingstjenesten Lyft.  

uber
airbnb
eu-kommisjonen
Nyheter
Næringsliv