Verdens dyreste diamant ble nettopp solgt

En diamant til nesten en halv milliard norske kroner ble nettopp solgt i Genève.

Blå diamant - Foto -Scanpix

Diamanten ”Oppenheimer Blue” ble onsdag solgt for hele 50,6 millioner sveitserfranc, tilsvarende 427 millioner norske kroner.Inkludert avgiftene for salget ble den totale prisen for diamanten på 56,8 millioner sveitserfranc, tilsvarende 480 millioner norske kroner.Med det slo den prislappen for alle tidligere diamanter som har blitt solgt, skriver NYTimes.Til stor applaus og mye latter under auksjonen i Genève, ble den blå steinen på 14,62 karat solgt til en anonym kjøper.Prisestimatet i forkant lå på mellom 38 og 45 millioner sveitserfranc.Talspersonen fra Christie's uttalte at auksjonen varte i hele 25 minutter etter å ha startet med en prislapp på 30 millioner sveitserfranc.Den 25-minutters perioden inneholdt stor variasjon av spente pauser og betydelig latter, uttaler talspersonen.På nesten samme tidspunkt ble det solgt en rosa diamant på auksjonen Sotheby's for hele 30,8 millioner sveitserfranc.Fargede diamanter er blitt langt mer populære de siste årene, opplyser nyhetsbyrået DPA.