- Vesten har gått tom for finansiell ammunisjon

Den indiske sentralbanksjefen mener vestlige sentralbanker har gått for langt med sine kvantitative lettelser.

Næringsliv

- Jeg er enig i at man kan bruke kvantitative lettelser for å jevne ut ubalanser på kort sikt, når husholdninger begynner å bli kritiske til å bruke penger og lignende, sier Raghuram Rajan, til Financial Times, og fortsetter:- Men finanskrisen var for åtte år siden. Det er på tid å spørre seg om finanskrisen er problemet, eller om det er noe annet.Det var under en tale i London at den indiske sentralbanksjefen kritiserte mange av de vestlige landene og deres sentralbanker for sin løse pengepolitikk som har ledet til rekordlave renter. Han mener de har gått altfor langt i sin bruk av kvantitative lettelser og investeringsprogrammer for å tvinge frem økonomisk vekst.Rajan, som tidligere var sjeføkonom i Det Internasjonale Pengefondet (IMF), mener samtidig at for mye kapitalinnsprøytninger kan gjøre økonomiene mindre konkurransedyktige og dermed bidra til å redusere den fremtidige økonomiske veksten.Han mener at utviklede økonomier i vesten burde anerkjenne at en lavere økonomisk vekst trolig bare er en del av en mer utviklet økonomi.Den indiske sentralbanksjefen har i flere år vært kritisk til rekordlave renter i vestlige land. For nesten to år siden uttalte han at den løse pengepolitikken og rekordlave renten vil påføre mange land store lidelser.- USA må innse at de tiltakene vi må igangsette for å beskytte oss på lengre sikt vil påvirke USA. Hvis du ikke er forsiktig med tanke på den uroen du skaper, vil andre bli tvunget til å reagere. Resultatet er at alle kommer dårligere ut, uttalte Rajan.

raghuram rajan
india
kvantitative lettelser
rente
Nyheter
Næringsliv