<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha kommunale bøter mot søndagsåpent

Mens politiet i Oslo ikke vil prioritere å kontrollere søndagsåpne butikker, vil Kristelig Folkeparti la kommunene skrive ut bøter til dem som bryter loven.

Publisert 15. mai 2016 kl. 07.22
Oppdatert 15. mai 2016 klokken 07.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord

Partiets stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad mener man på se på nye metoder når politiet bekrefter at de ikke vil følge oppfordringen fra LO-leder Gerd Kristiansen, preses Helga Byfuglien i Den norske kirke eller Virke om å slå ned på butikker som holder åpent ulovlig, melder NRK.– Det er veldig viktig at reglene håndheves. Da kan for eksempel det at kommunene gjør det slik de gjør med skjenkebevilling i dag bidra til at loven blir håndhevet, sier Ropstad som er stortingsrepresentant for Aust-Agder KrF.Statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) i Kulturdepartementet påpeker at det er politiet som håndhever loven, og at det vil kreve en lovendring dersom dette skal delegeres til andre.Politiet i Oslo viser på sin side til at håndheving av søndagsstenging ikke er en prioritert oppgave fra Riksadvokatens eller Politidirektoratets side. I tillegg er det et spørsmål om ressurser.– Vi finner det ikke riktig å bruke våre begrensede ressurser på søndagsåpne butikker. Politiet har langt viktigere oppgaver for å trygge publikum i byen, sier visepolitimester Roger Andresen. (©NTB)