1.400 søknader til 22 sommerjobber

Kampen er knallhard.

Publisert 29. juni 2016 kl. 11.00
Oppdatert 29. juni 2016 klokken 11.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord

Mange studenter ønsker seg et summer internship; en midlertidig stilling i en bedrift der man jobber med relevante arbeidsoppgaver og får innblikk i en vanlig arbeidsdag i det aktuelle selskapet.Konsulent- og revisjonsgigantene Deloitte, KPMG, EY og PwC er blant dem som tilbyr nettopp det.Finansavisen kan fortelle at de fire store konsulent- og revisjonsselskapene fikk samlet inn rundt 1.400 søknader til årets summer internship-programmer.- Summer internship er en gylden anledning for studenter til å bli kjent med EY og med bransjen, og for oss er det en god måte å vise frem hva det innebærer å være ung ansatt i vårt selskap. Derfor er det naturlig at det er stor søknad til disse få plassene, sier Bjørn Vihovde, Nordic Talent Leader i EY, til Finansavisen.EY har i år fem studenter på sitt tradisjonelle summer intership, og to stykker på et intership innen Advisory. Til disse syv stillingene fikk selskapet 312 søknader.Allerede i begynnelsen av oktober søkte 400 studenter om summer internship i Deloitte.- Det er et veldig press på de plassene som er, for det finnes få slike stillinger sammenlignet med antallet økonomistudenter, sier Maren Stangeland, som kapret et internship i avdelingen Enterprise Risk Services.Til høsten skal hun starte på sitt siste år ved Copenhagen Business School.- I Danmark har nesten alle selskaper deltidsstillinger og muligheter for studenter. I Norge er det først og fremst summer internship som er muligheten til å komme seg inn i et konsulenthus, og da øker presset om plassene, forteller hun til Finansavisen.