Forskningsrådet skal nå strø 25 millioner kroner over masterstudenter med gründerideer, skriver Dagens Næringsliv.Pengene kommer fra Nærings- og fiskeridepartementet, og Forskningsrådet kan dele ut inntil én million kroner til hvert prosjekt. 53 søknader er mottatt, og 22 plukket ut til videre vurdering.Pilotprosjektet, som har fått navnet FORNY StudENT, skal ifølge avisen forhåpentligvis føre til at flere gründere og nye suksessbedrifter skal baseres på ideer fra studenter ved norske universiteter og høyskoler.- Det ligger utrolig mye oppstartsvilje og innovasjonskraft i studentmiljøene. Studentene er herlig uredde og evner å tenke utenfor boksen. Den drivkraften må vi bruke, sier divisjonsdirektør for innovasjon i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik, til avisen.Partner i Startuplab, Rolf Assev, kaller statens millionutdeling til masterstudenter «fantastisk spennende».- De fleste store selskapene innenfor it i dag er etablert av studenter som ikke engang var ferdige studert, det gjelder vel både Microsoft, Apple, Facebook og Google, så det er klart man kan komme langt som ung og sulten student, sier han til DN.