Borud har hatt stillingen i to år og erstattes nå av Tone Tveøy Strøm-Gundersen, sier sjefredaktør og administrerende direktør Espen Egil Hansen til DN.Han vil ikke utdype noe om bakgrunnen for lederskiftet, men sier følgende:– Vi har hatt en diskusjon over et stykke tid. Den har gått på nyhetsredaktørens funksjon og utøvelse. Vi er blitt enige om at han fratrer stillingen og at han slutter i Aftenposten umiddelbart, sier Hansen.Borud bekrefter dette overfor fagbladet Journalisten:– Espen Egil og jeg er litt uenige om nyhetsredaktørrollens funksjon og innhold. Det har vi hatt åpne og ærlige diskusjoner om en stund. Vi fant ut at tiden nå er inne til at jeg trer av, det passet for oss begge, sier 46-åringen.Borud kom fra jobben som sjefredaktør i Drammens Tidende til nyhetsredaktørstillingen i Aftenposten i begynnelsen av 2014. Han har tidligere vært sjefredaktør i Tønsbergs Blad. (©NTB)