Rekordhøye laksepriser gjør at kjøpere av norsk laks går konkurs. Prisene har det siste halvåret steget cirka 50 prosent, fra 40 til 60 kroner per kilo, og er nå de høyeste siden slutten av 1980-tallet, skriver Dagens Næringsliv.- Vi er med på å ta livet av noen av importørene med disse høye lakseprisene. Mange har faste avtaler med supermarkedene og må selge med tap, sier daglig leder i Kvarøy Fiskeoppdrett på Helgelandskysten, Alf-Gøran Knutsen, til avisen.- Prisene har vært helt borti natten. Eksportørene klør seg i hodet og forstår ikke hvorfor prisene svinger så kraftig uke for uke. Det er perioder i år der lakseprisen har vært i høyeste laget, påpeker han.Kvarøy Fiskeoppdrett er også aksjonær i eksportselskapet Polar Quality, som selger laks og ørret for lakseoppdrettere i Nordland. Polar Quality-sjef Ole Kristian Kjellbakk forteller til avisen at hittil i år har fire av selskapets importører gått konkurs grunnet de høye prisene.- Det er litt skummelt. Vi har blant våre kjøpere opplevd flere konkurser de fire første månedene i år enn de fem siste årene. Dette er ikke sunt. De ekstremt høye lakseprisene gjør at mange sliter, sier Kjellbakk, som sammen med Knutsen mener lakseprisen er så høy at den truer videre vekst for norsk laksenæring.- Det finnes en grense for hvor høy lakseprisen kan være. Når lakseprisen når 70–80 kroner kiloet er det vanskelig å velge laks foran kylling. Jeg tror lakseprisen på et eller annet tidspunkt skal ned, og at vi kommer til å oppleve at vi ikke tjener penger igjen, sier Knutsen til DN.