Rapporten viser at det historisk har gått relativt raskt å finne seg ny jobb i Norge, skriver Klassekampen. Når mange mister jobben, går tiden det tar å søke ny jobb først ned, men den stiger når ledigheten blir varig. I tillegg kan det å ha vært uten jobb i seg selv bli et hinder for å finne en ny.– Tallene viser tydelig at det er negativt å gå lenge ledig. Å komme seg inn i arbeidsmarkedet, selv om man ikke får drømmejobben, og så søke videre derfra, er bedre enn å være kresen til å begynne med, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav.– Det er viktig at man er åpen for å bytte yrke eller bransje. Spesielt de som opplever ledighet på Sørvestlandet bør vurdere å flytte på seg, sier Åsholt.Det er store geografiske forskjeller i hvordan arbeidsledigheten utvikler seg. Rogaland har lenge ligget langt nede på listen, men er nå på topp med 4,6 prosents ledighet. Det er blitt 47 prosent flere ledige i fylket. I Oslo har arbeidsledigheten falt med 5 prosent i løpet av et år. (©NTB)