Årsaken er at passasjerveksten på Oslo Lufthavn (OSL) går tregere som følge av den særnorske avgiften, skriver . Siden finanskrisen har passasjertrafikken over Gardermoen vokst bratt, men nå stikker Arlanda i Stockholm og Kastrup i København ifra.På nabolandenes flyplasser er utenrikstrafikken dominerende, og stadig nye destinasjoner legges til rutekartene. I forrige uke meldte SAS at selskapet – som følge av passasjeravgiften – vurderer å flytte langdistanseturer til København eller Stockholm framfor OSL.– Det er ikke bare SAS som ser på dette. Alle flyselskaper kan jo velge hvilken flyplass man opererer på, sa SAS-sjef Rickard Gustafson til DN.Avinor mener at det må bygges en tredje rullebane på Oslo Lufthavn innen 2030 for å ta hånd om passasjerveksten. Trafikktallene så langt i år viser at Arlanda har hatt over dobbelt så stor vekst som Gardermoen. (©NTB)